ПРИЧИНИ ГЛОБАЛЬНИХ ТА ЛОКАЛЬНИХ ВІДМОВ ВАНТОВИХ МОСТІВ - Kazakevitch, М. (Мости та тунелі: теорія, дослідження, практика, 2015)
У статті розглядаються основні причини відмов вантових мостів за декількома напрямками: фізичним, математичним та технологічним. Дана оцінка цим напрямкам. Описані самі суттєві недоліки вантових мостів великих прогонів. Обговорюється поняття сфери їх раціонального застосування. Приділена увага актуальній проблемі стабілізування вантових мостів великих прогонів у вітровому потоці.