МЕТОДИКА ПРОГНОЗУВАННЯ РЕСУРСУ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ЗГИНАНИХ ЕЛЕМЕНТІВ МОСТІВ В АВТОМАТИЗОВАНОМУ ПРОЕКТУВАННІ - Yatsko, F. V. (Мости та тунелі: теорія, дослідження, практика, 2016)
Мета. Науковий пошук моделі прогнозу життєвого циклу елементів автодорожніх мостів для інтеграції в САПР. Методика. Теоретичне вишукування. Результати. Доведена принципова можливість використання розробленої моделі прогнозу ресурсу при автоматизованому проектуванні залізобетонних згинаних елементів на заданий термін служби. Наукова новизна. Пропонується модель, призначена для прогнозування ресурсу елемента на всіх етапах життєвого циклу, починаючи з проектування. Практична значимість. Запропоновано практичну методику оцінки ресурсу залізобетонних елементів мостів в процесі автоматизованого проектування.