ПРАКТИЧНА ІНЖЕНЕРНА МЕТОДИКА ОЦІНКИ РЕСУРСУ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ МОСТІВ В ПРОЦЕСІ ПРОЕКТУВАННЯ - YATSKO, F. V. (Мости та тунелі: теорія, дослідження, практика, 2014)
Мета. Науковий пошук моделі прогнозу життєвого циклу елементів автодорожніх мостів. Методика. Теоретичне вишукування. Результати. Доведена принципова можливість використання розробленої моделі прогнозу ресурсу при проектування залізобетонних згинаних елементів на заданий термін служби. Наукова новизна. Вперше пропонується модель, призначена для прогнозування ресурсу елемента на всіх етапах життєвого циклу, починаючи з проектування. Практична значимість. Запропоновано практичну інженерну методику оцінки ресурсу залізобетонних елементів мостів в процесі проектування.