ЦИКЛІЧНА ДОВГОВІЧНІСТЬ ЗВАРНОГО З’ЄДНАННЯ ШПИЛЬОК КРІПЛЕННЯ МОСТОВОГО ПОЛОТНА ЗАЛІЗНИЧНИХ МОСТІВ - KIRYAN, V. I.; KNYSH, V. V.; SOLOVEI, S. O.; LINNIK, G. O. (Мости та тунелі: теорія, дослідження, практика, 2014)
Мета. Для визначення умов використання приварної шпильки при будівництві та ремонті залізничних мостів провести комплекс відповідних досліджень. Методика. Дослідження визначення опору втомі зварних зразків зварних конструкцій здійснювалося шляхом їх втомних випробовувань при віднульовому циклічному розтягуванні. Для випробувань використані модельні зразки зварного з’єднання шпильки кріплення плит БМП з балкою таврового перерізу, а також виконано чисельний аналіз таких з’єднань. Результати. Приведені результати досліджень опору втомі нової конструкції кріплення залізобетонних плит безбаластного мостового полотна (БМП) залізничних мостів із застосуванням приварних шпильок. Наукова новизна. Показано, що дана конструкція є перспективною, але її впровадження потребує удосконалення технології зварювання та використання нових матеріалів для прокладного шару при кріпленні плит БМП. Практична значимість. Встановлена циклічна довговічність зварних з’єднань шпильки із сталі 09Г2С з верхнім поясом таврової балки виготовленої з маловуглецевої сталі Ст3сп та низьколегованої сталі 09Г2С, які отримані дугоконтактним зварюванням.