МАРКОВСЬКІ МОДЕЛІ НАКОПИЧЕННЯ ПОШКОДЖЕНЬ В ОЦІНЦІ ТА ПРОГНОЗУВАННІ ТЕХНІЧНОГО СТАНУ МОСТІВ - DAVYDENKO, A. (Мости та тунелі: теорія, дослідження, практика, 2014)
Мета. Розробка марковських моделей накопичення пошкоджень для оцінки і прогнозування технічного стану автодорожніх залізобетонних мостів України. Методика. Теоретичне дослідження. Результати. Отримані нові моделі оцінки і прогнозу технічного стану автодорожніх залізобетонних мостів. Наукова новизна. Вперше виконано узагальнення марковських моделей деградації, підкріплене статистичними даними історії експлуатації автодорожніх мостів України. Практичне значення. Отримані моделі являються практичним інструментом управління надійністю і ресурсом залізобетонних автодорожніх мостів.