ГЕНЕТИЧНІ АЛГОРИТМИ В ОПТИМІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЙ РЕМОНТІВ МОСТІВ - BODNAR, L (Мости та тунелі: теорія, дослідження, практика, 2014)
Мета. Науковий пошук моделі оптимізації життєвого циклу елементів автодорожніх мостів. Методика. Теоретичне вишукування. Результати. Розроблено генетичну модель оптимізації життєвого циклу. Наукова новизна. Вперше пропонується новітня генетична модель оптимізації в управлінні життєвим циклом моста. Практична значимість. Модель реалізовано в АЕСУМ для стратегічного планування експлуатації залізобетонних елементів автодорожніх мостів.