СКЛАДАННЯ ЦІЛЬОВОЇ ФУНКЦІЇ НА ПОСТАЧАННЯ МАТЕРІАЛЬНИХ РЕСУРСІВ В БУДІВЕЛЬНІЙ ГАЛУЗІ З ВРАХУВАННЯМ ФІЗИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ - АРУТЮНЯН, І. А.; КОВАЛЕНКО, М. Г. (Мости та тунелі: теорія, дослідження, практика, 2022)
Мета. Складання формули цільової функції на визначення вартості транспортування матеріальних ресурсів від постачальника до споживача (будівельного майданчика) з врахуванням можливості втрати матеріальних ресурсів свої початкових фізичних величин, що призводить до збільшення собівартості транспортування матеріальних ресурсів та всього об’єкту будівництва. Методика. Проаналізувавши існуючі алгоритми на визначення цільової функції на постачання матеріальних ресурсів від постачальника до споживача, було зроблено висновок, що існуючи алгоритми не враховують всіх особливостей будівельної галузі, особливо можливості втрати матеріальними ресурсами своїх фізичних характеристик, а тому виникає необхідність у складанні цільової функції, яка б давала можливість визначити вартість транспортування матеріальних ресурсів з можливістю повторного або ж часткового постачання матеріальних ресурсів. Результати. Результатами даної роботи є аналіз графіків на постачання матеріальних ресурсів від постачальника до споживача з врахуванням можливості виходу графіку за максимальний та мінімальний час транспортування матеріальних ресурсів. Була складена цільова функція на постачання матеріальних ресурсів від постачальника до споживача, з можливістю врахування повторного постачання матеріальних ресурсів або ж часткового повторного постачання. Наукова новизна. Даний алгоритм визначення цільової функції на постачання матеріальних ресурсів з можливістю втрати ними фізичних показників в будівельній галузі розроблено вперше. Практична значимість. Даний алгоритм дає змогу визначити реальну цільову функцію постачання матеріальних ресурсів на будівельний об’єкт з додатковими витратами від втрати матеріальними ресурсами своїх фізичних показників.