ПРО РЕАЛЬНУ ВАРТІСТЬ СПОРУД - Kazakevitch М. (Мости та тунелі: теорія, дослідження, практика, 2015)
Стаття присвячена оцінці реальної вартості споруди, тобто вартості володіння спорудою. Традиційно вона включає оптимальну вартість будівництва мосту, в тому числі вишукування, проектування, наукового супроводу, виготовлення усіх елементів мостового переходу, облаштування підходів. Разом з тим, вона враховує експлуатаційні витрати: вартість періодичних ремонтно-відновлюваних робіт протягом усього строку експлуатації, оновлення огороджуючих елементів конструкцій внаслідок морального і/чи фізичного зносу, втрачений прибуток у зв’язку з виконанням оновлень чи ремонтно-відновлювальних робіт.