ЗАСТОСУВАННЯ BIM-ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ПОТРЕБ МОДЕЛЮВАННЯ ЦИКЛУ БУДІВЕЛЬНОГО ПРОЕКТУ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ ЙОГО СЕРЕДОВИЩЕМ - KUSHNIR, S. I.; BONDAR, O. A.; POKOLENKO, V. O.; YAKYMCHUK, I. M.; KHOMENKO, O. M. (Мости та тунелі: теорія, дослідження, практика, 2019)
Мета. Розробка на ґрунті BIM-технологій розрахунково-методичного інструментарію організаційно-технологічного моделювання та вибору варіантів організації будівництва та формалізованого адміністрування циклу будівельного девелоперського проекту. Методика. Застосовано основи прикладного інструментарію організації будівництва в складі життєвого циклу будівельних проектів, що ґрунтуються на залученні BIM-моделей для потреб підготовки та адміністрування таких проектів у форматі сучасного девелопменту. Результати. Визначено, що в сучасних реаліях вітчизняного будівельного девелопменту доцільним є узгодження системи девелопменту в будівництві з вимогами і стандартами, визначеними Project Management Institute. Виконано адаптацію існуючих моделей організації будівництва до формату та змісту BIM-технологій, які забезпечують продуктивну візуалізацію та аналіз циклу будівельного девелоперського проекту. Для потреб успішного впровадження будівельних проектів у форматі девелопменту розроблено і обґрунтовано методико-прикладний інструментарій BIM-моделювання та адміністрування будівництва. Наукова новизна. Визначається оригінальністю результатів проведеного дослідження та їх внеску у розвиток організаційного та технологічного моделювання як складової науки «Організація будівництва» та системністю застосування для потреб девелоперського управління. Практична значимість. Здійснене вдосконалення змісту аналітичного конструктивного організаційно-технологічного моделювання та адміністрування будівництва є важливим практичним інструментом успішного девелопменту в будівництві, що дозволяє реалізувати передові організаційно-управлінські та інформаційні технології для потреб девелопменту будівельних проектів.