ВИБІР ЕФЕКТИВНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ СЕРЕД НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНИХ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИХ КОНСТРУКТИВНИХ СИСТЕМ БУДІВЕЛЬ - GALUSHKO, V. A.; KOLODYAZHNAYA, I. V.; SAVKA, K. A.; UVAROVA, A. S. (Мости та тунелі: теорія, дослідження, практика, 2017)
Мета. Визначення найбільш енергоефективної конструктивної системи технології утеплення будівель серед найбільш поширених з використанням їх технічних, технологічних та економічних характеристик. Методика. Синтез, аналіз, математичні методи. Результати. Для вибору ефективної технології утеплення будівель був проведений аналіз інформаційних даних систем утеплення будівель. Були вибрані серед найбільш поширених систем три типа. Для цих систем були виконані техніко-економічні розрахунки. Наукова новизна. В удосконаленні методики розрахунку вибору кращого варіанту утеплення за кількома показниками взаємно невиключні один одного. Практична значимість. Визначено, що для більш оптимального вибору варіанту утеплення необхідно брати декілька техніко-економічних показників одночасно.